Vizita Ambasadorului Germaniei la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România

Data publicării: 
12/19/2023

Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a vizitat Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România (NFIU ROU) pe 19 decembrie, marcând un moment important în dezvoltarea cooperării dintre Germania și NFIU ROU pentru o dislocare eficientă a trupelor NATO pe teritoriul României.

 „Este important să avem asemenea întâlniri pentru a menține relații strânse cu cei implicați în facilitarea dislocării trupelor noastre din Germania în România și pentru a explora noi aspecte ale operațiilor militare NATO în regiune”, a declarat Ambasadorul Gebauer în timpul vizitei.

 „Pentru prima dată, Ambasadorul Germaniei ne-a onorat cu prezența sa la sediul unității și suntem încântați de interesul manifestat pentru înțelegerea provocărilor legate de dislocarea trupelor în România”, a adăugat comandantul NFIU ROU, colonelul Cojocaru Ioan-Tiberiu.

 Recenta dislocare a patru aeronave Eurofighter Typhoon din Germania la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” arată implicarea alianței în securitatea regională. Avioanele Eurofighter, cu capabilități avansate, susțin misiunea de poliție aeriană a NATO, consolidând securitatea aeriană a alianței în sud-estul flancului său.

 Misiunea NFIU ROU este facilitarea dislocării rapide a forțelor NATO sau aliate în România pentru a întări securitatea alianței pe flancul estic. În colaborare cu autoritățile române, NFIU identifică din timp necesitățile logistice și de transport ale acestor forțe, asigurând astfel o dislocare rapidă în regiune.