Comandanți

  

Colonel Cătălin Ticulescu

iunie 2015 - august 2017

Colonelul Cătălin Ticulescu a fost primul comandant al primului comandament NATO de pe teritoriul României. Sub directa comandă a colonelului Ticulescu și împreună cu națiunea gazdă, NFIU România a atins nivelul de Capabilitate Inițială în ianuarie 2016 și Capabilitatea Finală în timpul Summitului NATO de la Varșovia, din iulie 2016. Alături de echipa multinațională a NFIU, colonelul Ticulescu a pus bazele procedurilor de coordonare și cooperare cu națiunea gazdă, care au fost testate și validate pe timpul celui mai mare exercițiu NATO din România, Noble Jump 2017.


  

Locotenent colonel Emil Bobocea

august 2017 - martie 2018

Locotenent colonelul Emil Bobocea a asigurat comanda Unității de Integrare a Forțelor NATO între august 2017 și martie 2018. În timpul cât a condus comandamentul, locotenentul colonelul Emil Bobocea a asigurat continuitatea și a contribuit la îmbunătățirea relației cu Națiunea Gazdă și cu alte comandamente din Structura de Forțe NATO (NFS) și Structura de Comandă NATO (NCS).


  

Colonel Cornel Tonea-Bălan

martie 2018 - februarie 2019

Colonelul Cornel Tonea-Bălan a asigurat comanda Unității de Integrare a Forțelor NATO între martie 2018 și februarie 2019. În perioada cât a fost comandant, colonelul Tonea a continuat la îmbunătățirea relației cu Națiunea Gazdă și cu alte structure de interes.


  

Locotenent colonel Marius Chiriță

martie 2019 – iunie 2019

Locotenent colonelul Marius Chiriță a asigurat comanda Unității de Integrare a Forțelor NATO între martie-iunie 2019. În perioada cât a fost comandant, NFIU ROU a fost recertificată ca unitate NATO aptă să-și îndeplinească misiunea.


  

Locotenent colonel Sorin Gheorghe Șoană

iunie 2019 - septembrie 2021

Locotenent colonelul Sorin Gheorghe Șoană a asigurat comanda Unității de Integrare a Forțelor NATO, între iunie 2019 - septembrie 2021. În perioada cât a fost comandant, NFIU ROU a sărbătorit 5 ani de la înființare la data de 01 septembrie 2020. Locotenent colonelul Șoană a continuat îmbunătățirea relației cu Națiunea Gazdă și cu alte structuri de interes, iar pe timpul exercițiului Steadfast Defender 21, a demonstrat încă o dată că NFIU ROU este pregătită să își îndeplinească misiunile primite în orice împrejurare.


  

Colonel Cristian Ivănescu

noiembrie 2021 - decembrie 2022

Colonelul Cristian Ivănescu a asigurat comanda Unității de Integrare a Forțelor NATO, între 01 Noiembrie 2021 și 15 Decembrie 2022.
În perioada cât a fost comandant, a sprijinit împreună cu echipa sa procesul de dislocare a Grupului de Luptă Francez în România, demonstrând încă o dată că NFIU ROU este pregătit să își îndeplinească misiunile primite indiferent de circumstanțe.
Sub comanda sa, NFIU ROU a sărbătorit 7 ani de la înființare la data de 01 septembrie 2022.
Colonelul Cristian Ivănescu a continuat îmbunătățirea și consolidarea relației cu Națiunea Gazdă și cu alte structuri de interes.


Locțiitori ai comandantului

  

Locotenent colonel José Luis Maté

ianuarie 2016 - ianuarie 2017

Locotenent colonel José Luis Maté a fost primul ofițer ale Forțelor Armate ale Spaniei ce a ocupat o poziție în NFIU. A participat la punerea în practică a Planului de Implementare al NFIU și a contribuit la atingerea nivelului de Capabilitate Finală în iunie 2016. Expertiza și leadershipul său au fost esențiale pe timpul planificării exercițiului Noble Jump 17.


  

Locotenent colonel Luis Manuel Jiménez Melero

ianuarie 2017 - iulie 2017

Din poziția sa de locțiitor, Locotenent colonel Luis Manuel Jiménez Melero și-a adus aportul spre succesul exercițiului Noble Jump 17. A participat la execuția celui mai mare exercițiu NATO din 2017, Noble Jump, și a contribuit la testarea și validarea procedurilor în relația cu Națiunea Gazdă și a condus procesul de identificare a lecțiilor învățate astfel încât aceste proceduri să fie îmbunătățite.


  

Comandorul Juan Ozores Massó

iulie 2017- iulie 2020

Comandorul Juan Ozores Massó ocupat funcția de locțiitor al comandantului Unității de Integrare a Forțelor NATO în perioada iulia2017-iulie 2020, în această perioada ajutat la la procesul de recertificare a NFIU ROU ca unitate NATO.